60 000 SKOELSKERE BRUKER ROCCAMORE 🖤 GRATIS LEVERING OG 100 DAGERS RETURRETT 🇳🇴

Plei skoene dine så varer de lengre

VEILEDNING TIL SKOPLEIE

Roccamore-sko er håndlaget av noen av de mest dyktige, kunnskapsrike og talentfulle skomakerne i verden. De er laget for hånd og/eller av menneskestyrte maskiner. Etterbehandlingsprosessene utføres 100 % for hånd.

Vi anbefaler ikke å sykle eller kjøre bil når du har på deg roccamores, da de kan bli skadet.
Skomakere kan reparere de fleste vanlige skader, men vær ekstra forsiktig så du ikke riper materialet da det er unikt og kan være nesten umulig å reparere.

DEN ER IKKE PERFEKT. DEN ER HÅNDLAGET.

Sko fra Roccamore er håndlaget av noen av de mest dyktige, kunnskapsrike og talentfulle skomakerne i hele verden. De er produsert for hånd og/eller av maskiner operert av mennesker. De siste detaljene gjøres 100% for hånd. 


I motsetning til mange masseproduserende merker er ikke skoene våre dekket av tunge belegg, noe som ofte inneholder plast for å gi skoene en kunstig og perfekt finish. 

Det faktum at skoene båre er håndlaget i naturlige materialer betyr at de kan ha små mangler, men som på ingen måte skader kvaliteten eller slitestyrken på skoene. Disse manglene er ikke defekter, men heller en påminnelse på at skoene er bærekraftig og produsert med integritet. 


Hvis du mener det er en mangel som hindrer deg fra å bruke, nyte eller elske skoene - send oss vennligst bilder av det til hei@roccamore.com

BESKYTTENDE SPRAY

Vi anbefaler å spraye sko laget i skinn og semsket skinn med en beskyttende spray over hele den ytre overflaten for full beskyttelse. Du kan også bruke kombinasjonsspray til skinn/semsket skinn av andre merker enn roccamore. Spray skoene fra en distanse på 20 cm, så rett på og jevnt som mulig. La de tørke i minimum 12 timer. Gjenta én gang i måneden for optimal beskyttelse. 


VENNLIGST IKKE BRUK SPRAYEN PÅ våre metalliske (gull eller sølv) modeller. Kjemikaliene i sprayen kan reagere negativt med lamineringen av skinnet og dermed forårsake skade. 


VENNLIGST IKKE BRUK SPRAYEN PÅ nubuk, da dette krever en spesialtilpasset spray. 


Du trenger ikke å bruke den beskyttende sprayen på våre sko med glitter eller skoene våre som inneholder skinn av ponnihår. Det vil ikke forårsake skader, men det vil heller ikke beskytte dem.

GENERELL SKOPLEIE

Hold skoene unna overdreven varme, regn, snø, sludd, hagl og andre ødeleggende væsker. Skulle det de likevel bli utsatt for dette, så la de tørke naturlig. Aldri legg de i nærheten av en radiator, da kan limet smelte og dermed ødelegge skoene. 


Hvis skosålene slites eller blir skadet, kan de repareres av en skomaker. For godt vedlikehold anbefaler vi å gjøre det ved første tegn på alvorlig slitasje, da reparasjoner er enklere og mer effektive før skaden blir for ille. 


Skoene våre er dekket av ulike materialer; enten det er det samme myke skinnet eller semsket skinnet brukt for å lage hele skoen, eller om den har unike detaljer, for eksempel lakkert plast eller lakkskinn, bruker vi den beste materialkvaliteten. Til tross for at vi bruker de beste materialene, er skoene våre fortsatt delikate og bør behandles ekstra forsiktig.

OPPBEVARING AF SKOENE

Skinn trenger å puste. Luft derfor skoene i 24 timer en gang i uken, spesielt hvis du bruker dem daglig. Hvis du ikke gjør det, kan skinnet stivne og begynne å lukte. 


Oppbevar skinnskoene dine på et kjølig og tørt sted. Kald luft dreper lukt, så du kan gjerne la skoene stå ute når du har mulighet. Oppbevar aldri skoene i en plastpose eller boks, da de kan stivne når skinnet ikke får puste.

MER OM NAPPA

Vi anbefaler å spraye nappa med hvilken som helst beskyttende spray for sko som er tilgjengelig på www.roccamore.no, i våre butikker eller hos de fleste skomakerne. Spray skoene fra en distanse på 20 cm, så rett på og jevnt som mulig. La de tørke i minimum 12 timer. Gjenta én gang i måneden for optimal beskyttelse. 


For å rengjøre skoene, bruker du en fuktig klut uten andre vaskemidler. Rengjør med lette sveipebevegelser. 


Du kan bruke naturlige pleieprodukter i voks til nappa og sko i kalveskinn, for å gi en fin glans og for å holde skinnet mykt. 


Nappa er et naturlig materiale og vil tilpasse seg til din bruk av det og forme seg rundt føttene. 

MER OM SEMSKET SKINN

Vi anbefaler å spraye dine semskede skinnsko med hvilken som helst beskyttelsesspray for sko som er tilgjengelig på roccamore.no, i våre butikker eller hos de fleste skomakerne. Spray skoene fra en distanse på 20 cm, så rett på og jevnt som mulig.

La de tørke i minimum 12 timer og gjenta én gang i måneden for optimal beskyttelse. 


Du kan bruke en børste for semsket skinn til å vedlikeholde skoene, men vær veldig forsiktig og bruk den kun på overflaten. 


Bruk en mikrofiberklut uten andre vaskemidler eller vann for å rengjøre materiale fra støv og skitt. 


Semsket skinn er et naturlig materiale som vil tilpasse seg til din bruk av det, og forme seg rundt føttene. 


Vi anbefaler ikke å sykle eller kjøre bil når du bruker sko fra oss, da de kan bli skadet. Skomakere kan reparere de fleste generelle skadene, men vær gjerne ekstra oppmerksom på å ikke lage riper i materiale, da det er unikt og kan i noen tilfeller være umulig å reparere.

MER OM METALLISKE SKO

Vennligst ikke bruk spray på våre metalliske (gull eller sølv) modeller. Kjemikaliene i sprayen kan reagere negativt med lamineringen av skinnet og dermed forårsake irreversibel skade. 


Vennligst ikke bruk skovoks på våre metalliske skinnsko. 


Vi anbefaler ikke å sykle eller kjøre bil med våre metalliske sko, da det kan etterlate merker og riper på overflaten. 


For å rengjøre skoene, bruk en fuktig klut uten andre vaskemidler. Rengjør med lette sveipebevegelser. 

MER OM GLITTERSKO

Du trenger ikke å bruke beskyttende spray på våre glittersko. 


Vennligst ikke bruk skovoks på våre glittersko. 


Glitteret dekker og beskytter det underliggende skinnet, men vi anbefaler fortsatt å holde de unna regn eller for mye fukt. 


Selv om glitteret er sikkert festet til det underliggende skinnet, vil det skade glitteret dersom du støter skoene mot harde kanter eller skarpe objekter. 

MER OM SKO MED PONNIHÅR

Skinn av ponnihår er egentlig laget av kuskinn og ikke faktiske ponnier. Navnet kommer fra å bruke siden av skinnet som har hår, mens det meste av skinnet er laget av siden uten hår. 


Ikke bruk skovoks på skinnskoene våre.

Ponnihåret beskytter det underliggende skinnet, men vi anbefaler fortsatt å holde de unna regn eller for mye fukt. 


For å rengjøre skoene, bruk en fuktig klut uten vaskevæsker/såpe. Rengjør med lette sveipebevegelser. 


Hvis du ønsker, kan børste ponnihåret VELDIG lett med en skånsom kam i retning med håret. Ponnihår er et naturlig materiale og vil tilpasse seg din bruk av det. 

MER OM NUBUK

Du kan bruke en beskyttende spray dersom du ønsker, men det er viktig å gni sprayen inn i skinnet, hvis ikke kan det oppstå flekker. 


Du må bruke en spray spesifikt for nubuk. Spray skoene fra en distanse på 20 cm, så rett på og jevnt som mulig, deretter gni det inn i skinnet med en ren klut. La de tørke i minimum 12 timer. 


Vennligst ikke bruk vår beskyttende spray, da den ikke er spesialisert for dette materialet. Vennligst ikke bruk voksprodukter, da det kan forårsake flekker i skinnet. Nubuk er et naturlig materiale, og vil tilpasse seg til din bruk av det og forme seg rundt føttene. 

VANNAVSTØTENDE MATERIALER

Anne winter boots, bella boots og anniken grey er alle håndlaget av “split semsket” skinn i høy kvalitet. Skoene kommer med et spesielt beskyttende belegg, som gjør dem vannavvisende. På grunn av dette, trenger de ikke ekstra beskyttelse.

Vennligst ikke bruk hverken vår egen beskyttende spray eller en annen beskyttende spray fra andre merker. Vennligst ikke bruk skovoks eller andre poleringsprodukter.


For å rengjøre, bruk en gummibørste (kun myk gummi, ikke en børste til semsket skinn). Rengjør med lette bevegelser uten bruk av rengjøringsvæske eller annet vaskemiddel.


Vennligst unngå at skoene er våte over en lengre periode, da det kan resultere i at skinnet blir flekkete. Etter de har vært i kontakt med vann, la skoene tørke på et varmt og godt ventilert sted. Ikke tørk dem i nærheten av en varmekilde, f.eks. en ovn eller peis.

MARY REY

På grunn av det naturlige materiale brukt for Mary Rey, kan man i noen tilfeller se den kjemikalfrie behandlingen fra siste steg i produksjonen. Denne behandlingen inneholder salt, som kan under visse omstendigheter bli for tørt, noe som kan få skoen til å virke hvite. 


Dersom du oppdager hvite merker på skoene dine, anses det ikke som en defekt og det kan løses ved å bruke en fuktig mikrofiberklut for å tørke forsiktig av dem. Ikke bruk vaskemidler, men kun litt vann. Med tiden og med slitalse, vil de hvite merkene forsvinne helt.

MER OM VELUR

For å rengjøre velursko, bruk en fuktig klut uten vaskevæsker. Rengjør med lette sveipebevegelser. Vennligst ikke bruk noen beskyttende spray eller poleringsvoks på velur skoene våre.


Oppbevar velursko forsiktig, med god plass rundt dem, da fløyelen kan deformeres hvis den presses over lengre tid.

NAGLER

Vi anbefaler å impregnere skinn og semsked skinn, men unngå naglene da metallet kan reagere på sprayen. Skulle det komme litt på kan de tørkes av.

MER OM KROKO

Vi anbefaler å påføre en naturlig voks på krokodilleskoene dine, og bruke en vanlig skobørste for å påføre den.

Det kan enten være samme farge som skinnet eller en nøytral farget voks.

Voksen påføres med sirkulære bevegelser til materialet ikke lenger er matt og skinner.

MER OM SNEAKERS

For Zarah-modellen i Nubuck gjelder:
Du kan bruke en spesiell nanospray for nubuckskinn.
Ikke bruk roccamore-skobeskyttersprayen da den ikke er spesialisert for dette materialet. Ikke bruk skovoksprodukter da de kan gi flekker på skinnet.
Bruk en gummibørste til rengjøring. Rengjør med lette strykebevegelser, alt i samme retning.
Nubuckskinn er et naturlig materiale og vil tilpasse seg bruken din og forme seg rundt føttene.


For Maren-modellen i skinn:
Vi anbefaler å spraye skinnskoene dine med roccamore skobeskyttelsesspray over hele den ytre overflaten for full beskyttelse. Du kan også bruke et hvilket som helst annet merke av semsket skinn/lær kombinasjonsspray.
Spray skoene fra 20 cm. avstand, så rett og jevn som mulig.
La dem tørke i minst 12 timer. Gjenta en gang i måneden for optimal beskyttelse.


For Racva-modellen i Nubuck gjelder:
For å ta vare på strikkede sneaker boots i polyamidnett anbefaler vi å rengjøre dem med en fuktig klut. 
Ikke legg skoene i vaskemaskinen.

Polyamid absorberer nesten ingen fuktighet og tørker derfor svært raskt.

Sneakersåler:
Vi anbefaler at du rengjør sålene med en liten børste, for eksempel en tannbørste. Og tørk over med en myk, hardt oppvarmet svamp med vann på.

MER OM KENGURUSKIN

Kenguruskinnene våre kommer fra Toscana i Italia.
Det kommer fra overskuddsmateriale fra matproduksjon.
Kenguruskinn er et av de mest slitesterke skinnene som finnes, og har derfor svært lang levetid. I tillegg er kenguruskinnene våre overflatebehandlet for å gi fargene ekstra holdbarhet. 

Vi anbefaler å spraye kenguruskinn med en skobeskyttelsesspray. Du kan kjøpe den på roccamore.no, eller i de fleste skobutikker. Spray skoene fra en avstand på 20 cm, så rett og jevnt som mulig. 

La dem tørke i minst 12 timer, og gjenta en gang i måneden for optimal beskyttelse.Bruk en fuktig klut uten væske til rengjøring. Rengjør med lette strykebevegelser.

Du kan bruke et nøytralt vokspleieprodukt for kengurulær for å gi skinnet en fin glans og holde det mykt.

roccamore

SPRAY

Videoguides

Se hvordan du tar vare på skoene dine

Pleie semsket skinn

Pleie nappa skinn

Pleie nubuck skinn

Pleie nagler

Pleie ponyhår

Pleie velur