FRI FRAKT & RETUR
BUTIKK PÅ PRINSENS GATE I OSLO 📞 920 69 064

It’s March 2023

#SHOWSOMERESPECT

Hver fjerde kvinne opplever jevnlig å få sexistiske kommentarer på jobb. Og like mange opplever at deres autoritet blir avvist utelukkende på grunn av deres kjønn. Og alt for ofte er det kvinner som utsetter andre kvinner for fordomsfulle og sexistiske kommentarer 

Vi skriver 8.mars 2023, men likevel blir altfor mange kvinner snakket til som om vi lever i 1923. 

Selv sterke og suksessrike kvinner som Maria Mena og Angelica opplever dumme og sexistiske kommentarer fra menn og kvinner.

Sammen med ALT for Damerne, kjemper vi nå mot de mange fordommene og stereotypene kvinner møter daglig på jobb og i privatlivet. Vi snakker ikke bare om de direkte seksuelle og utuktige ytringene, men like mye om de nedlatende spørsmålene og kommentarene kvinner i alle aldre blir utsatt for.

La oss feire den internasjonale kvinnedagen ved å vise hverandre respekt og søsterskap.

*Undersøkelse utført blant 2000 kvinnelige respondenter i februar 2023 av roccamore og ALT for Damerne.

Portrettene er tatt av den prisbelønte danske fotografen Marie Hald.

Bli med i debatten på Linkedin

Maria Mena

Sanger, komponist og #RoccamoreRebel

"Slutt nå å være så følsom."

"Begynner du å gråte nå?"

"Dine triste sanger fikk meg i et dårlig humør."

Det er ikke småting som har gjort at Maria Mena har bemerket seg gjennom tidene. Og det er ikke bare menn som har syntes at det har vært vanskelig å vise den dyktige norske musikeren og sangeren respekt. Like ofte har det vært hennes eget kjønn som har møtt henne med fordommer og kommentarer om hennes kjønn, kropp og karriere.

Hun er en fighter som alltid har klart å overføre sine personlige erfaringer og kamper til musikk og tekster som inspirerer og viser styrke. 

Derfor er vi stolte over å feire den internasjonale kvinnedagen med Maria. La oss sammen vise henne, og alle kvinner respekten de fortjener. Det er mars 2023.

Angelica a.k.a. Miss Balanta

Entreprenør, moteaktivist og #RoccamoreRebel

"Er du barnevakten?"

"Du er vakker. For en svart kvinne."

"Ta vareheisen, takk"

Det er ikke småting Angelica har snublet over på sin reise gjennom livet. Fordommer, sexisme og rasisme. Men heldigvis også masse inspirasjon, kjærlighet og kvinnelig kampkraft.

Angelika, eller Miss Balanta, som hun også kaller seg, er født i Colombia, og har jobbet som designer, moteblogger, fotograf, foredragsholder osv. i storbyer over hele verden. I dag har hun bosatt seg i Oslo, og det takker vi hun for.

Hun er en moderne aktivist som bruker mote som et middel til å starte debatter og endre holdninger. Hennes elegante Balanta-hodeplagg er ikke bare fargerike skjerf, men også symbolet på kvinnelig energi og verdighet.

Vi er stolte av å feire kvinnedagen med Miss Balanta. Vis henne og alle andre kvinner som gjør en forskjell, respekt. Det er mars 2023.

Show some respect

Limited edition

halle rose

3.600 NOK

Limited edition

moxie sea

3.200 NOK

Limited edition

lili sandal champagne

3.200 NOK

Limited edition

Lili Sandal Fuxia

3.200 NOK

daya fuxia

3.200 NOK

Limited edition

foxy green

4.200 NOK

TRACEABLE COLLECTION

millie sage

4.500 NOK

Limited edition

elisa midnight

3.200 NOK

MARIA MENA

MISS BALANTA